Laatua asiakaskokemukseen

Helsingin messukeskus on tuttu paikka. Tällä kertaa vierailimme “Shop ja e-commerce 2017” -tapahtumassa. Mieleen jäivät parhaiten näytteilleasettajien kanssa käydyt keskustelut sekä esitykset, jotka pureutuivat ajankohtaisiin teemoihin. Otimme kuvia tapahtumasta, jotta voit päästä mukaan tunnelmaan.

Kaisa Liski oli kertomassa asiakaskokemuksesta ja sen laadusta. Osa asioista on hoidettavissa kätevästi verkossa. Tuotteita voi esitellä nettisivuilla, mutta ihana kauppa syntyy kohtaamisten kautta. Mitä asiakas arvostaa? On tärkeää kuunnella hänen toiveitaan ja jakaa relevanttia tietoa eri vaiheissa. Kun asiakas saa asiantuntevaa palvelua, hän tulee asioimaan uudestaan.

Paneelikeskustelussa syntyi rikasta ajatuksenvaihtoa. Katri Nickels kuvasi, miten Stockmann käyttää sähköisiä palveluja. Myymälässä tarjotaan asiakkaille digitaalista sovituskoppia. Henkilöstöllä on käytössään sovellus, jolla tehostetaan ompelupalvelua. Mikä näissä kahdessa esimerkissä on yhteistä?

Tiedon Jaakko Hartikainen esittää – yrityksen kannattaa miettiä, mitä elämyksiä myymälä tarjoaa. Uskomme, että sähköiset palvelut auttavat parantamaan asiakaspalvelua. Kun tietyt rutiinit voi hoitaa nopeasti, jää henkilöstöllä enemmän aikaa asiakkaiden henkilökohtaiseen palvelemiseen. Myymälää ja verkkoa kannattaa viedä rinnakkain. Näin asiakkaat saavat kokemuksia, jotka lisäävät heidän luottamustaan.